Hvad er Splitleasing

Se videoen for at få en klar og simpel forklaring på hvad er splitleasing endeligt!

Hvad er splitleasing?

Splitleasing er typisk mest fordelagtigt for medarbejdere, der kører mere erhvervskørsel end privatkørsel. Skat har godkendt ordningen, og mange virksomheder har med fordel skiftet fra traditionel leasing af firmabil til splitleasing. Splitleasing indebærer, at arbejdsgiver og medarbejder kan dele leasingen af bilen. Det vil sige, at de splitter leasingen op mellem sig. På denne måde opnås der flere fordele, og resultatet er i sidste ende en økonomisk besparelse for både den ansatte og virksomheden.

Fordele ved splitleasing:

  • Den ansatte undgår at blive beskattet af fri bil
  • Den ansatte har stadig ret til befordringsfradrag
  • Arbejdsgiveren slipper for en masse tidskrævende papirarbejde og oplever en reduktion af de totale omkostninger.

Hos Dansk Splitleasing tilbyder vi firmaer og private, at vi klarer alt det praktiske omkring leasingen af bilen.

Alt du skal gøre er at:

  • Beslutte, hvilken bil du vil have
  • Kontakte os for beregninger, så du kan få at vide, hvor meget der er at spare
  • Angive kilometerforbruget for begge parter én gang månedligt

Hvis du ønsker at bruge din bil til både erhverv og privat kørsel, så er splitleasing muligvis en fordelagtig løsning for dig. Ved en splitleasingaftale deles omkostningerne ved bilen op efter forbrug.

Vi kan tilbyde dig professionel rådgivning og attraktive priser. Vi hjælper dig gerne med at undersøge, om splitleasing er den billigste løsning til netop dit behov, eller om der er et bedre alternativ.

Når vi taler billeasing generelt, er der mange faktorer, der skal med i overvejelserne. Dansk Splitleasing gør det nemt og overskueligt at vælge den rigtige billeasingsmodel.

Se mere på skat's hjemmeside Se mere på skat's hjemmeside

Hvornår er splitleasing fordelagtigt for dig?

Splitleasing er en aftale mellem virksomhed og ansat, hvor omkostninger ved leasing og drift splittes op efter forbrug. Splitleasingmodellen gør det derved nemmere, billigere og sjovere at køre i firmabil. Ved at benytte splitleasing skal du ikke længere lade firmabilen stå på arbejdspladsen, når arbejdsdagen er slut. Du kan køre videre i den privat uden at blive beskattet af det.

Splitleasing er nemlig en deleordning, der gør det muligt for arbejdsgiver og medarbejder at dele leasing og drift af bilen. Omkostningerne fordeles efter, hvor mange kilometer I hver kører i bilen. Det vil sige, at hvis 70 % af antallet af kørte kilometer er kørt som erhvervskørsel, og 30 % er kørt som privatkørsel, så vil arbejdspladsen skulle faktureres for 70 % af de samlede omkostninger, og du vil som privatperson blive faktureret for 30 % af de samlede omkostninger.

For at gøre det let at holde styr på præcist hvor meget bilen bruges hver måned til henholdsvis erhvervskørsel og privatkørsel, bruges en elektronisk GPS-baseret kørebog til at føre kilometerregnskab.

Både nye biler, brugte biler og din nuværende bil er en mulighed ved splitleasing

Splitleasing af en ny bil

Hvis du ønsker en splitleasingaftale på en ny bil, kan du enten selv købe en bil til leasing hos din lokale forhandler med mulighed for selv at forhandle om prisen på bilen, eller vi kan hjælpe dig med at købe bilen hos en af vores samhandelspartnere. Med denne løsning kan du samtidig drage fordel af den pris, vi kan købe bilen for.

Dansk Splitleasing er ikke låst til udvalgte biltyper, men er multimærke-forhandler uden binding til bestemte forhandlere og bilmærker.

Sammen med billeasingen har du mulighed for at tilkøbe en serviceaftale, således at du er sikret dækning for bilens serviceomkostninger i leasingperioden. Du kan også afregne service efter forbrug. Det vil sige, at vi viderefakturerer den faktiske omkostning på service direkte på splitleasingydelsen. En splitleasingaftale på en ny bil kan udformes som en operationel aftale, hvor der aftales et kilometermaksimum og en periode. Ved aftalens ophør afleveres bilen tilbage til os

Find din drømmebil!

Splitleasing af brugt bil

Ønsker du at få en splitleasingaftale på en brugt bil, kan du købe bilen til leasing hos den forhandler, hvor du har fundet bilen og forhandlet om prisen. Alternativt kan du fortælle os om de ønsker og krav, du har til din kommende bil, så vi kan hjælpe dig med et finde den rette bil og billeasing. Ønsker du en importeret bil, kan du finde vejledning her.

Service vil typisk blive afregnet efter forbrug. Det vil sige, at vi viderefakturerer den faktiske omkostning på service direkte på billeasing-/splitleasingydelsen. Serviceaftaler på brugte biler er generelt meget dyre at tegne, da forhandleren eller værkstedet ikke kender bilens historik.

Billeasing-/splitleasingaftaler på brugte biler er normalt finansielle leasingaftaler, hvor leasingtager garanterer for bilens restværdi.

Splitleasing-aftale på din nuværende bil

Du har også mulighed for at få en splitleasingaftale på din nuværende bil, hvis du ønsker dette. Det kræver dog, at du sælger bilen for herefter at lease den tilbage.

Da bilen er brugt, vil service også her blive afregnet efter forbrug. Det vil sige, at vi viderefakturerer den faktiske omkostning på service direkte på splitleasingydelsen. Serviceaftaler på brugte biler er generelt meget dyre at tegne, da forhandleren eller værkstedet ikke kender bilens historik.

Splitleasingaftaler på sale and lease back er finansielle leasingaftaler, hvor leasingtager garanterer for bilens restværdi.

Få en hurtig beregning af din splitleasing her Få en hurtig beregning af din splitleasing her

Du er velkommen til at kontakte os. Vi står altid til rådighed med support og rådgivning omkring hele bilens driftsøkonomi, og med det enkelte leasingtilbud følger altid et budget for bilens driftsomkostninger.

Vi tilbyder således en samlet pakke med hovedvægt på en god rådgivning for den enkelte kunde.