FAQ Dansk Splitleasing

læs mere omkring FAQ vedrørende Splitleasing her. Husk at du også altid kan kontakte Splitleasing A/S vedrørende spørgsmål til Splitleasing.

Dansk Splitleasing ejer bilen i leasingperioden, og du vil stå som bruger af bilen.

Du og din virksomhed deles om alle udgifter på bilen. Du betaler som privatperson for de kilometer, du rent faktisk kører privat. Da du betaler for dit private forbrug, bliver du ikke beskattet af fri firmabil.

Det er dit ansvar som bruger af bilen at sørge for, at bilen bliver serviceret og vedligeholdt.

En GPS/digital kørebog, som styres via fjernbetjening, monteres i bilen. Registreringerne godkendes månedligt af brugeren, og herefter modtager Dansk Splitleasing fordelingstallene, som efterfølgende anvendes som faktureringsunderlag.

 • Sikring mod reparationsomkostninger
 • Forsikring der gælder i hele Europa
 • Høj planlægningssikkerhed
 • At du ikke skal lægge penge ud ved en forsikringssag

Ja, det kan du godt. Dansk Splitleasing kan tilbyde dig at stå for alle opgaver i forbindelse med import af bil, herunder indkøb, hjemtagelse og toldsyn mv. Du kan også vælge selv at stå for importen.

 

Ja, det kan du godt. Bilen kan importeres, men også leveres fra en forhandler i Danmark.

 

Ja, det kan du godt. For at undgå uventede reparationsomkostninger kan du med fordel vælge at tegne en cargaranti, som bl.a. inkluderer:

Momsfradrag beregnes på baggrund af bilens registreringsafgift. Det momsbeløb, der må fratrækkes, oplyser vi på den månedlige faktura.

Når du leaser bil hos Dansk Splitleasing, tilbyder vi dig, at du kan benytte dig af vores forsikringsselskab. Du kan naturligvis også benytte dig af dit eget forsikringsselskab..

Udover forsikring vil de typiske driftsudgifter omfatte:

 • Brændstof
 • Ejerafgift
 • Forsikring
 • Vejhjælp
 • Serviceomkostninger

Disse omkostninger varetages og administreres af Dansk Splitleasing, som betaler alle driftsudgifter til leverandøren og efterfølgende fakturerer månedsvis iht kørselsfordelingen.

 

Du har også mulighed for at få en splitleasingaftale på din nuværende bil, hvad enten du er ejer af den, eller den er leaset i et andet selskab. Vi indkøber og ejer bilen i leasingperioden.

 

Leasingtager står inde for den aftalte restværdi, dvs. bilen skal afhændes til tredjemand (CVR-nummer) til den aftalte restværdi. Der er fri kilometer i leasingperioden, da et evt. ”overforbrug” alene påvirker salgsprisen.

 

I kontrakten indgår en aftale om et antal kilometer, som du må køre i bilen hvert år.

Dansk Splitleasing er ikke låst til udvalgte bilmærker, så alle bilmærker kan splitleases. Besparelsen er proportional med bilens pris og afgift.

Siden 2013, hvor Dansk Splitleasing lancerede splitleasing af elbiler/hybridbiler, er splitleasing af disse biler blevet stadig mere populær. Splitleasing sker ud fra princippet om, at besparelsen er proportional med bilens pris og afgift.

Ja, det kan du godt. Såfremt du ønsker at køre i en van, kan Dansk Splitleasing tilbyde at stå for ombygning af en evt. importeret bil. Kriterierne for splitleasing er præcis de samme som for en hvidpladebil mht import, GPS og kørselsfordeling.

Driftsudgifter til bilen afholdes af leasingtager.

Driftsudgifter til bilen afholdes af leasingtager.

Disse udgifter indgår ikke i splitleasing:

 • Broafgifter
 • Fartbøder
 • P-bøder
 • Færgebilletter
 • Vejafgifter

Disse udgifter betales af privatperson eller firma, afhængigt af turens formål.

Fik du ikke svar på dine spørgsmål, så ring til os på 70 22 44 28.